Strefa Pokazów Kulinarnych

eco-logo1476100663

     Strefa Pokazów Kulinarnych    

na 9 Międzynarodowych Targach EKOstyl 2021 w Bielsku-Białej

Tradycją targów EKOstyl jest Strefa Kulinarna, na której odbywają się pokazy kulinarne, degustacje, pokazy gotowania specjałów różnych kuchni świata z możliwością podpatrzenia, jak się przyrządza potrawy w wykonaniu uznanych autorytetów i mistrzów kuchni.

P1090311

  Strefa Pokazów Kulinarnych skusi wyszukanym smakiem, niepowtarzalnym aromatem, smakowitym wyglądem, każdy, kto zawita na Targach nie będzie mógł się jej oprzeć. Oprócz degustacji będzie można podpatrzeć sposób przyrządzania tych wyjątkowych potraw, nauczyć się nowych smaków i przepisów.  

W tym roku mamy dla Państwa niespodziankę. Na targach będą pojawią się znane osoby i muzycym którzy również będą próbować swoich sił w gotowaniu!


Targowa Strefa Kulinarna

Podczas trzy dni targowych  Stowarzyszenie Polska Ekologia zorganizuje w strefie kulinarnej pokazy kulinarne.

  W tym roku, do wspólnego gotowania, zostały zaproszone gwiazdy muzyczne:

  •    Krzysztof Skiba - 19.11 piątek  

  •    członkowie zaspołu Poparzeni Kawą Trzy - 21.11 niedziela  

Oczywiście artyści będą gotować wraz z kucharzami ze Stowarzyszenia Polska Ekologia.

W strefie kulinarnej będą odbywały się pokazy z użyciem surowców ekologicznych, przewidziana jest tematyka kuchni polskiej i regionalnej.

     19.11.2021 - piątek                                                                                                                       

  • blok tematyczny
    Dania Kuchni Polskiej  z produktów ekologicznych

     20.11.2021  - sobota                                                                                                                   

blok tematyczny

  • Kuchnia tradycyjna

     21.11.2021 - niedziela                                                                                                                    

  • blok tematyczny
    Kuchnia Regionalna z wykorzystaniem produktów ekologicznych
  • blok tematyczny
    Kuchnia tradycyjna

     
Wiesław Wróblewski    
wieslaw1540283599

bacowka21573212873

 

Koordynatorem strefy jest Wiesław Wróblewski - Bacówka u Wiecha.

Gotowanie, szukanie nowych smaków, poznawanie kuchni świata towarzyszy Wiesławowi Wróblewskiemu od wielu lat. Swoją pasją lubi dzielić się z innymi, jest organizatorem wielu wydarzeń kulinarnych między innymi: Festiwalu Zbójnickie Jadło o „Złotą Parzenicę”, Festiwalu Beskidzkich Kociołków organizowanych od ośmiu lat w trzech krajach, w Polsce, Czechach i na Słowacji, od wielu lat reprezentuje Polskę na Festiwalu Żućenicy w Tivacie w Czarnogórze.